Tällä sivulla esittelen maalauksiani  ja kerron tarinoita niiden takaa,

Aatu kotka

 

Aatu kotka on minun lempi maalauksiani, idea tähän maalaukseen lähti näkemästäni unesta, jossa oli todella, todella suuri kotka. Olin tutustunut henki – ja opaseläimiin mutta tuon unen jälkeen kiinnostuin todenteolla kotkasta ja sen merkityksestä. Muutaman harjoittelukotkan jälkeen, tuli Aatu kotkan maalaus, se edustaa voimaa ja sitkeyttä elämän vastoinkäymisissä. Maalauksessa kotkalla ei ole kovinkaan lempeä ilme mutta se on tämän kotkan tavaramerkki, ilman tuota katsetta se ei olisi sama maalaus.

 

 

 

Kotka on uskollisuuden symboli, sillä se solmii elinikäisen parisuhteen ja usein saalistaakin yhdessä puolisonsa kanssa. Kotkan voimien tullessa elämään voi olla aika vakiintua ja suunnitella pesänrakentamista. Merikotka rakentaa pesänsä ihmisen katseilta suojaan korkealle puun latvukseen ja yksinäiselle luodolle. Kun kotka kutsuu, mieti onko asumismuotosi sopiva. Onko aika vetäytyä omaan rauhaan ja tilaan, pois meluisesta kerrostalosta tai sosiaalisesta kommuunista? Kotka alleviivaa yhtä aikaa parisuhteen ja itsenäisyyden merkitystä.

Terävänokkainen kotka uskaltaa sanoa asiat kuten ne ovat. Terävillä kynsillään se rohkenee tarttua vaikeisiinkin asioihin. Lintujen kuningas on tarkkanäköinen ja viisas. Kotka symboloi vahvasti ilman elementtiä, mutta samalla sen upeimpia puolia on maan yhdistäminen ilmaan ja sitä kautta tasapainon luominen. Syvempi merkitys avautuu tutkiessa viisautta, joka sisältyy kotkan edustamaan loogisuuden ja henkisyyden liittoon. Kotkan rationaalisuus ei estä hengellisyyttä ja yhteyttä jumaliin.

Lähde; Thuleian tupa (http://www.thuleia.com/kotka.html)

Santtu kissa

Minä olen kissaihminen, toisaalta kyllä pidän kaikista eläimistä. Kissat ovat kuitenkin minulle erityisiä eläimiä, lapsuuden vietin maatiaiskissa Villen seurassa, joka eli kunnioitettavat 18 vuotta. Myöhemmin otin itselleni kissan ja nyt niitä on jo kolme.

Valitettavasti rakkaus kissoihin ei tuo automaattisesti osaamista maalata kissaa. Olen melko surkea maalaamaan kissoja mutta olen päättänyt vakaasti harjoitella ja tehdä parhaani. Santtu kissa on yksi onnistuneimmista kissoista joita olen koskaan maalannut ja siitä on hyvä jatkaa.

Kotimökki

Talvella on todella kauniita maisemia ja on hyvin idyllisen näköistä kun punaiset puutalot verhoutuvat lumeen. Sellainen näky on niin kaunis että sen haluaa maalata. Kotimökki maalaus edustaa kotia, lämpöä, turvaa, tavallista jokapäiväistä arkea, joka on elämässä kaikessa tavallisuudessaan hyvin tärkeää ja kantava voima. Kotiin on aina mukava palata reissulta, omaan kotiin on maailmalla ikävä.