Mitä kuuluu Monica?

 
Somessa pidemmän hiljaisen jatkon jälkeen, on hyvä vähän päivittää kuulumisia.
Kesä kääntyy syksyksi pian ja uudet työmahdollisuudet odottavat vain alkamistaan.
Kesä itsessään meni hyvin, vietin kesäni kokonaisuudessaan eläinkatraan kanssa meidän vanhassa sähköttömässä ja vedettömässä talossa Maaningan ruokoveden rannalla.
Kesä oli kyllä osaltaan tukalan kuuma ja tuntui että sille kuumuudelle on herkistynyt vuosi vuodelta enemmän. Työn puolesta maalasin tauluja ja pidin omaa linjaani auki rajatiedolla.
Taulujani oli nähtävillä myös Maanigan vätysteatterin tiloissa ja olen kiitollinen siitä mahdollisuudesta. Korona on rajoittanut paljon taide puolen toimintaa varsinkin taulujen sille saaminen on ollut hankalaa.
Nyt on tekeillä pientä yhteistyötä varsinkin liittyen uusiin tauluihini ja niiden esille saamiseen.
Mööpeli, eli kulukupelini on tietysti “mullistanut maailmain” ja sillä olenkin tehnyt monta kivaa retkeä ympäri savoa. Ensimmäinen talvi alkamassa sähköisen kulkuvälineen kanssa ja se vähän mietityttää.
Eläimet taustalla voivat hyvin, Helmi kani oli kaivanut itselleen tunnelin pois kesäulko häkistään mutta oli myös viisaudessaan tukkinut tuon tunnelin, kukapa sitä kotoaan kovin kauas lähtisi?
Alkusyksyä vietin hyvin tiiviisti metsässä, poimien mustikoita, vaikka kesä on ollut todella lämmin ja kuiva, silti mustikkasato on ollut yllättävän hyvä.
Mökiltä piti lähteä karkuun lepakoita, joita ilmeisesti pelkään valtavan paljon muutamat kohtaamiset niiden kanssa, oli ihan riittävästi. En tiedä onko se jotain käänteispsykologiaa mutta laitoin Mööpeliin kiinni pienen lepakkotarran? Syytä siihen mietin itsekin mutta olkoon siinä, niin pitkään kun pysyy kyydissä mukana
Mitä sinulle kuuluu? Ja miten sinun syksysi on mennyt?

Kuulumisia päivittyy tänne😎

Hans, Lulu & Milli

Pitkiä aikoja sivustolla on pyörinyt minun kolme kissaa, enkä ole vielä riviäkään niistä kirjoittanut. Niinpä ajattelin että pieni esittely olisi paikallaan.

Elämääni on siis sulostuttamassa kolme kisua, Hans joka on kisuporukan ainoa poikapuolinen. Hannes on ollut minulla ihan pienestä saakka ja en voisi kuvitella yhtään lempeämpää eläintä. Hannes on hyvin empaattinen, sosiaalinen, kiltti ja rauhallinen kissa. Se odottelee usein että neidit ehtii syödä ennen kuin se itse menee ruokakupille.

Lulu on Hanneksen sisko, molemmat ovat siis maatiaiskissoja ja temperamentiltaan aivan erilaisia, Lulu on myös kiltti kissa mutta hyvin tarkka rajoistaan, omasta tilasta ja rauhastaan. Lulu ei esimerkiksi koskaan pyydä ruokaa vaan se on Hanneksen tehtävä. Lulu ei myöskään mielellään ota vieraita vastaan, niinpä usein olen saanut kuulla ihmettelyä siitä, onko minulla kolme vai kaksi kissaa kun Lulua ei näy vieraiden aikaan missään.😲

Katraan nuorin tulokas Milli, on koko poppoon pieni ilo- ja energiapilleri. Milli on hyvin ennakkoluuloton, energinen, hyvin hyvin omatahtoinen pikku kissa, joka on ottanut paikkansa kisu katraassa nopeasti ja ystävystynyt hanneksen kanssa. Millillä ei ole edes vuotta ikää vielä, niinpä se on koko poppoon juoniori. Milli osaa ilmaista mielipiteensä asioihin naukumalla ja se onkin oikein pieni ”maailman valloittaja” oikein ihana pieni kissapersoona joka laittaa vipinää vanhempiin kissoihin ja miksi ei, omistajaankin.

 

Sivustolle terveehdys!

Vielä muutama viikko ennen kuin tulkinnat alkavat, niinpä pieni sivuston päivtys on paikallaan, tänne tulee mm. korteista tietoa jotka täällä taustalla ovat, hintatiedot, käyttökokemusta ja muuta kommentti aina pakkaa kohden. Taustalla tapahtuu muutenkin runoilua ja kuvailua, laitan tänne yhden runon esimakuna.

 

Kaikkea hyvää, -M

Syksytauolta palaamisen tunnelmia

 

Sivusto viettänyt jonkun aikaa hiljaiseloa ja kortit ovat levänneet pöydällä noin viikon. Olen aktiivisesti tehnyt tulkintoja pitkään ja on outoa jättää pakka pois kädestä ja tehdä kaikkea muuta. Näkijän työ on henkisesti todella kuluttavaa, se vie paljon voimaa ja jossakin vaiheessa nuo voimat on saatava takaisin. Yrittäjyydessä on hetkiä kun joutuu miettimään, tekeekö elämässään oikeita asioita ja tekeekö sitä itselle tärkeää asiaa, onhan työ yksi joka on suuri osa elämässä. On ollut aikoja jolloin on pitänyt kyseenalaistaa myös oma työnsä ja tulkintojen tekeminen, päästää irti ja katsoa mitä tapahtuu.

...Mennä vieraille alueille elämässä ja kuunnella itseään. Sivuston historia yltää monien vuosien taakse ja aina sinne on tullut kirjauduttua uudelleen ja kirjoitettua ajatuksia, se on myös minun elämäni työkalu ja väline jolla voin jäsentää elämää, kertoa siitä millaisia tarinoita elämästä olen saanut kuulla, pitäen pohjalla aina omaa elämääni ja kokemuksia.

Elämä on siitä ihmeellinen että siitä löytää  aina uutta kirjoitettavaa ja pohdittavaa. Elämä ei ole koskaan täysin valmis. Kokemuksena työ on avannut näkökulmaa siihen, kuinka vaativaa näkijän työ voi olla ja kuinka se henkisesti kuluttaa hetkessä suuria määriä voimia, itsestä huolehtiminen on laitettava etusijalle mikäli meinaa jaksaa tehdä työtään.

Talvi näyttää tällä hetkellä hyvin pitkältä ja tulkintoja teen omien voimavarojen puitteissa, toivotaan että energiaa riittää hyvin vuoden pimeimpiinkin päiviin.

❤💋

Oi jos minä kissan saisin, kyllä sitä rakastaisin!” Niinpä, monta vuotta siinä meni, suunnitellen että vielä minä saisin pienen mustan kissan ja sen nimeksi tulisi Milli! Eilen minä tämän uuden perheenjäsenen sain. Milli on todella reipas pieni tyttökissa, joka on juuri luovutusikäinen. Se tuli eilen ja heti kierteli kaikki paikat läpi, ruokakuppi ja hiekkalaatikko – sitten asumaan. Mahtava eläin, tässä yhden illan pienen kissan puuhia katsellessani olen miettinyt miten saisi itseensä myös tuollaista asennetta elämään, nukutaan kun nukuttaa, leikitään kun on leikin aika, elämä näyttää olevan pikku kissan vinkkelistä vapaa huolista ja liiallisesta harkinnasta. Siinäpä vasta upea hetkessä eläjä! ❤

Minulla on aikaisempia kissoja jo kaksi, hetki menee ennen kuin vanhemmat kissat ottavat uuden tulokkaan ruokakupille saati samaan paikkaan nukkumaan. Milli on kuitenkin näyttänyt olevan heti valmis kissa, eli hyvin sopeutuvainen ja omatoiminen. Yksi toive toteutunut taas, tällä kertaa pikku kissan muodossa.

Pääkallo Reinon tarina

Varmaan muutamat ovat kiinnittäneet huomiota videolla esiintyvään pääkalloon. Löysin pääkallon eräältä kirpputorilta juuri kuoleman viikon kynnyksellä. Ajatus oli että tämä on pakko saada viikolle mukaan. Kävin pääkallon hakemassa vähän matkaa kotoani ja onneksi ystävällinen myyjä antoi minulle muovipussin, koska olisin muuten joutunut kävelemään kirjaimellisesti pääkallo kainalossa…

 

Pääkallo sai nimekseen Reino.

Reinon olemus ei ole jättänyt ketään sitä nähnyttä sanattomaksi ja olenkin säilytellyt sitä kaapissa, koska se ei oikein sovi muuhun sisustukseen mutta videoon Reinon olemus sopi täydellisesti. Reinosta on kommentoitu että ”Voi ei laita se pois, onpas se kamala…”

 

Hyvin epäonnisesti alkanut yhteiselämä Reinon kanssa päättyykin piakkoin ja se pääsee pian uuteen, rakastavaan kotiin, jossa sitä ehkä arvostetaan enemmän. Ennen uuteen kotiin siirtymistä, Reino sai hiuksiinsa punaisen raidoituksen, (Ennen Reinon piikkitucca oli täysin musta) -niinpä myös Reino saa myös uuden alun mahdollisuuden.

 

Reinoa ei kiusattu kuvauksissa ja kaikki sujui hyvässä yhteisymmärryksessä, yhteistyön alusta loppuun.

 

Sivusto kiittää Reinoa –pian on aika päästää irti. 😉

Tunnelmallisia tulkintoja Kurkiniemessä

Viikonloppuna olimme Kurkiniemessä pienen runo/laulu juhlan tiimoilta. Oli todella mukavaa tuoda juhlaan myös omia töitä ja tietysti ohjelmaan kuuluivat myös tulkinnat ja kortit. Tämä kerta oli viimeinen yhteinen juhla Kurkiniemessä tänä kesänä, lähestyvän syksyn tunsi kyllä jo mutta tunnelmaa kyllä riitti. Oli mukavaa kertoa omasta työstä ja paikalla kävi myös toimittaja paikallislehdestä. Tuntui ettei ehtinyt kertoa ihan kaikkea omasta työstä, kuinka monisyinen se on ja kuinka monta teemaa ja asiaa se pitää sisällään.(!!) Tulkinnat ovat todella vieneet tämän naisen sydämen ja hyvä niin.

Illan hämärtyessä pääsin vielä saunomaan ja katselemaan kaunista tähtitaivasta, siinä hetkessä kuka tahansa tuntisi elämänsä hyväksi ja onnelliseksi. Näitä tapahtumia pitäisi järjestää lisää ja olo on että ei tässä ole vielä kaikki, oman työn suhteen Kurkiniemessä, mitkä puitteet rauhalliselle keskustelulle ja tulkinnalle! Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille, uskoisin että jokainen viihtyi ja tunsi mukavan tunnelman aurinkoisessa syysiltapäivässä.

Kuvia lomalta

Terveisiä teatterista!

Kesä on siitäkin mukavaa aikaa että kesäteatterit avaavat taas ovensa. Olen koko ikäni ollut hyvin läheisesti tekemisessä teatterin kanssa, muutamia kertoja olen jopa itsekin uskaltautunut lavalle sanomaan muutamat repliikit, lisäksi olen ollut kuiskaajana muutamissa näytelmissä. Teatterissa kiehtoo se, että se on pienen porukan saumatonta yhteistyötä, pitkää työtä ja tekemisen intoa ja iloa.

Teatteri ja talkoohenki, siinä se. Juhannuksen aattona kävin katsomassa Maaningan vätysteatterin esityksen Maanalainen armeija iskee jälleen. Olen käynyt katsomassa kymmeniä näytelmiä elämäni aikana ja tällä vähän jo harjaantuneella teatterisilmälläni uskallan näytännöstä kertoa vähän lisää. Kiitos siis siitä että saan tämän tehdä ja näkemykseeni luotetaan.

Vätysteatteri edustaa ennakkoluulotonta teatteria, on hienoa että uskalletaan rikkoja rajoja ja jakaa mielipiteitä näytelmien aiheilla, heidän näytelmissään on pyörinyt teemat jotka ovat koskettaneet arkoja aiheita, lapsettomuudesta, kuolemasta ja tänä kesänä aiheena on sota. Mikään sotanäytelmä Maanalainen armeija ei silti ole, se on kappale sodan ajasta jossa hieman naistenmies Rene yrittää pyörittää kahvilaansa sodan- naisten ja yllättävien tapahtumien ristiaallokossa.

Mitäs tästä kuviosta voi syntyä-? Muuta kuin hyvää kesäteatteria. Näytelmässä on muutamia piilotettuja teemoja, joille näytelmän turvin uskaltaa nauraa ääneen. Näytelmä todella naurattaa ja välillä näyttää että näyttelijät unohtavat olevansa lavalla, koska kaikki viihtyvät siellä niin hyvin. Hyvä kesäteatteri on sopivan mittainen, aidosti hauska ja keveä. Vätysteatteri onnistuu näissä kaikissa. Kaikki näyttää helpolta, luontevalta ja toimivalta, näytelmää on ilo seurata ja jopa väliaika tuntuu turhalta, näytelmän katsomista ei halua keskeyttää.

Mahtavaa! Jälleen yksi erittäin hyvä näytelmäkokemus ja hyvänolontunne naurusta ja ilosta, jonka näytelmä sai aikaan. On hyvä mieli lähteä pois ja kenties piipahdan ohi mennessäni vielä Reneen kahvilassa…

Ei tätä voi kun suositella!!👍

 

            Lisää tietoa ja esitysten ajankohdat -> -> -> www.vatysteatteri.fi

Maalaukset

Muutama rivi maalauksista, tuli taas tehtyä yksi taulu tänään. ->

Maalauksia löytyy myös varmaan kymmeniä, olen joskus yrittänyt tehdä sarjakuvaa siinä epäonnistuen mutta muuten maalaaminen ja värien käsittely kiinnostaa.

Muistan joskus ala-asteella tehneeni maalauksia ystäville mutta se on lähinnä vain harrastus. Mikäli tästä kysytään niin en osaa maalta ihmishahmoja, enkä kovin esittäviä maalauksia, enimmäkseen se menee symbolien, värien yhdistelyyn ja erilaisiin materiaaleihin.

Tietysti printtinä voi mennä maalaus ihan hyvin jossakin mutta muutoin ihan harrastepohja, kiva iltapuuha.

Mitä tein viime kesänä... Kysely

 

1.Mitä teit viime kesänä?

Viime kesänä kirjoitin kirjaa, kävin paljon kesäteattereissa, maalasin, kirjoitin runoja... tein tulkintoja, valokuvasin.

 2. Mikä oli parasta viime kesässä?

Paljon oli hyviä hetkiä, varmaan teatterit oli kesän kohokohtia, sitten oli pieni miitti teatteriporukan kanssa, siitä jäi todella hyvä fiilis itselle. Tietysti 5 päivää kurkiniemessä, sateesta huolimatta oli todella, todella mukava asia. 

 3. Kävitkö ulkomailla tai reissasitko Suomessa?

Olin ihan kotisuomessa vaan.

 4. Miten vietit juhannuksesi?

Juhannuksen vietin Maanigalla, kesäteatterin merkeissä, kuten perinteisesti on tapana.

 5. Oliko viime kesä ihana?

Omalla tavallaan kyllä, erilainen.

6. Uitko viime kesänä?

Pakko myöntää että en uinut, normaalisti uin joka kesä mutta viime kesänä en. Eii  käynyt edes mielessä :D

7. Kävitkö mökillä viime kesänä?

Kyllä kävin, tottakai!

Hans ja Lulu esittäytyy :)

Kurkiniemen kevätsiivous

Terveisiä sivustolle Kurkiniemestä. He jotka ovat sivustoa seuranneet tietävätkin jo meidän kesäpaikan, mikäli on ihan uusi juttu niin kannattaa käydä lukemassa hieman esittelyä Kurkiniemestä.

Nyt on talowanhus saanut kevätsiivouksensa. Kaikki talon tekstiilit tuuletettu ja ne saivat olla sään puolesta ulkona yhden yön ylitse. Sää todellakin suosi projektia ja vasta eilen alkoi savon suunnilla satelemaan.

Kurkiniemi on ollut mukana omassa työssä melkein alusta asti, muistan siitä maininneeni joskus pienemmässä blogissani facebookin puolella.

Syy on melko päivänselvä koska tuo talo ja paikka on itselle hyvin lähellä sydäntä. Se edustaa minulle hyviä muistoja, rauhoittumisen ja rentoutumisen paikkaa. En tiedä mikä tuossa paikassa on mutta siellä on aina mahdottoman hyvä olla. Kenties yksi syy on se, että siellä voi ottaa todellakin rennosti ja silti se tarjoaa päivän mittaan aina jotain tekemistä, vedenhakua, saunan lämmitystä, siivousta jne. eli aika kuluu kaiken hyödyllisen tekemisen merkeissä ja tietysti siksi että paikka on vanha, niinpä myöskään stressiä ei tarvitse ottaa jokaisesta yksityiskohdasta. Kirjaimellisesti Kurkiniemessä on rento fiilis eikä minkään tarvitse olla "niin justiinsa".

Talosta otin videota, sen näkee myös täällä sivustolla, siivouksen jälkeen kuvattu pieni esittely. Teen myös ensi kuussa Kurkiniemestä vähän kattavamman esittelyn, historia jne. asiaa jota vanhalta talolta kyllä löytyy.

Terveisiä siis aurinkoisesta Kurkiniemestä ja tervetuloa myöhemmin tutustumaan sivustolle talon tarinoihin ja historiaan!😎❤

Postia Tiinalta

 

Tänään posti toi minulle ihania juttuja, nimittäin postia Tiinalta. Tiina on unisieppareiden, kaula/korvakorujen monitaitava tekijä. Tutustuin Tiinaan ja hänen töihinsä sivuston kautta. Ihan heti ihastuin siihen miten aidosti hän on innostunut tekemään unisieppareita ja kuinka helppoa yhteistyö on ollut, on helppoa kertoa omista ideoista, eikä tule sellainen olo että olisi "vaikeaa" kertoa hänelle toiveistaan tuotteita kohtaan.  Aluksi tilasin häneltä kolme siepparia sivuston tarkoituksiin,  myöhemmin itselle ja ystäville koruja ja tänään… sain unisieppari kaulakorun!! Tiinalta voi toivoa erilaisia sieppareita ja koruja, on jännää ollut huomata kuinka moneen tarkoitukseen unisiepparit voivat sopia, koska niitä voidaan teemoittaa ihan mihin juhlaan/asiaan sopivaksi tahansa, mielikuvitus vain lienee rajana.  Hän kertoi tehneensä sieppareita jo noin viisi vuotta, työt ovat aina olleet siistejä, uniikkeja ja ns. ajatuksella ja sydämellä tehtyjä. Tiina perusti töilleen facebook sivuston; Unisieppari/dreamcatcher by Tiina Holappa, käykää tykkäämässä, suosittelen todella lämpimästi hänen töitään!!👍❤

...Mutta missä kirja?

 

Aloitin tuossa syksyllä tekemään kirjaa, kolmatta sellaista. Nyt olisi jälleen aika keskittyä uudelleen siihen, terveyshaasteet aina välillä stoppaa kaikki hienot ideat ja toivotaan että nyt vointi antaa periksi tehdä töitä vähän pidempään. Toivotaan näin, ainakin jollakin tasolla olen löytänyt liikunnan riemun uudelleen ja terveydestä huolehtiminen on saanut isompaa alaa elämässä.

Kirja vaihtoi nimensä projektin edetessä, se on tällä hetkellä Elämän ehto. Kirjaa on kirjoitettu noin 9 sivua ja tietysti käy niin kun projekti makaa hetken, idea muuttuu myös hieman.

Nyt on sellainen olo taas että voisi alkaa rakentelemaan uutta opusta, kirjan on tarkoitus olla Taitekohtia kirjan sisarkirja jollakin tasolla. ilmoittelen miten kirjan kanssa elämä etenee. Suuri toive olisi että jo syksyllä tai kesän lopussa olisi taas jotain julkaistavaa.

Kissa nimeltä Rönsy

Kävin tänään hakemassa itselleni kissamaskotin. Aina kun on jotain kissa aiheeseen littyvää niin se on saatava kotiin. Annoin kissalle nimeksi Rönsy 🙃

Kisun tekijä on paikallinen käsityön osaaja ja hienoksi hänen työnsä tekee sen, että kaikki työt on tehty ilman ohjeita, ihan oman luovuuden tuotoksena. Minusta on hienoa että tällaista osaamista löytyy ja todellakin kannatan! 👍

Kisujen lisäksi häneltä löytyy muitakin käsitöitä, ihania matonkuteesta tehtyjä koreja, erilaisia pehmoleluja, avaimenperiä... (ja lisää kaikkea kivaa on tulossa) Omien saojensa mukaan Heidi on todella innoissaan tekemässä erilaisia käsitöitä ja mikäs sen parempaa kun innnosta tehdä käsin jotain kaunista ja uniikkia.

Käsitöiden värit voi itse toivoa, olen pinkin ystävä niinpä minun Rönsy kissani on tosipinkki :D Kisulla oli hintaa 13 euroa ja on todella sen väärti.

Ei ole iso hinta näin ihanasta työstä.

Lahjaidea, tuliainen, muistaminen, ystävän piristys, lapselle lelu... mahdollisuudet on rajattomat. Lelut on lapsiturvallisia eikä niissä ole irtoavia osia, Heidi itse tietää mitä lapsiarki vaatii leluilta niinpä homma eikun paranee.

Heidillä on sivusto; Unelmia ja Langanpätkiä facebookissa, käykää ihmeessä tykkäämässä, siltä saatte näiden ihanuuksien tekijään yhteyden.