*Usein kysyttyä*

 

Mistä kaikki sai alkunsa?

Tietämisessä ei ole alku tai loppupistettä. Tietäjä ei koskaan ryhdy tietäjäksi tietoisesti. Minulla on erityisherkkyys joka on voimistunut elämän aikana. Olen lapsesta saakka ollut todella herkkä ihmisille, asioille ja tapahtumille. Lisäksi suuri kiinnostus elämää kohtaan ja tarve etsiä merkityksiä elämästä. Tietämiseen kasvetaan, siksi ei ole vastausta kysymykseen mistä kaikki alkoi.

Onko tietäjä henkisesti kypsempi kuin muut?

Ei ole ja on. Tämä ei ole tärkeää, koska ihmistä ei voi mitata henkisessä kypsyydessä. Kaikki ihmiset on yhtä kypsiä ja epäkyspsiä yhtä aikaa. Tietäjän taito ei ole henkistä kypsyyttä, se on vain taitoa/halua ymmärtää elämää ja sen tapahtumia.

Miten tarot-tulkinta auttaa elämässä?

Tarot-tulkinta auttaa elämässä, näkemään asioiden syvempiä merkityksiä. Tarot-tulkinta on elämisen työkalu, itseoivalluksen apuväline. Elämässä opitaan asioita ja niissä mennään opeista toiseen, tarot-tulkinta avaa tätä asiaa helpommin ja auttaa elämässä eteenpäin. Elämää ja sen tapahtumia voidaan tarkastella eteenpäin, useinkaan tiedon saanti ei ole ongelma vain se, haluaako ihminen ottaa vastaan tämän tiedon. Ensin täytyy olla hyväksyttynä elämän tietty ennustettavuus. Tarot-tulkintaa voi myös lähteä tietoisesti muuttamaan, niinpä se auttaa myös elämän suunnittelussa ja helpottamisessa. Usein myös lisätieto asioiden tilanteesta auttaa paljon.

Miten tietäjäksi/Näkijäksi tullaan?

Tietäjäksi ja näkijäksi ei tulla. Niitä taitoja ei voida oppia mistään ulkopuolelta. Tietäjä harjoittaa itseään, sisäisesti ja elää hyvin pitkälti itsetuntemuksen kautta. Tietäjä/Näkijä on, tai sitten ei ole. Jokainen voi silti kasvattaa tietoisuutta omasta elämästään.

Nyt on paljon ollut juttuja, elämän itseoppimisesta ja se on kaikkein luonnollisin tapa oppia. Jokaisessa ihmisessä on tietäjän siemen, ehkä kyse on siitä kenellä se lähtee kasvamaan. Tähän asiaan ei sinällään voi vaikuttaa.

Oletko Parantaja?

Sanan varsinaisessa merkityksessä en ole parantaja. Olen parantanut pieniä vaivoja elämäni aikana, niin itseltä kuin muilta. En silti tituleeraa itseäni parantajaksi. Sairaus on elämässä myös sellainen asia, että kaikkiin ei voida vaikuttaa. Kenties vielä elämäni aikana saan parantajan lahjan mutta en tällä hetkellä ole vielä valmis siihen.

Kuulutko johonki uskontokuntaan?

Henkisyydestä ja uskonnosta on paljon puhuttu, kiistelty. Haluan laittaa myös oman lusikan tähän soppaan. Henkisyys ei ole sama asia kuin uskonnollisuus. Tietäjä ei kuulu mihinkään uskontokuntaan, toisaalta hän kuuluu jokaiseen niistä.

Tietäjän uskonto on rakkaus, ihmisyys. Mikä sitten on uskonto?

Kenties uskonto on liian kategorinen ajattelutapa. Ihmisellä on toivottavasti vapaus uskoa siihen mihin haluaa, tai olla uskomatta.

Henkinen ihminen valitsee ensin henkisen ajattelumallin ja sen jälkeen halutessaan uskonnon mihin haluaa uskoa.

Henkisyys itsessään ei ole uskonto.

 

 Tykkääkö tietäjä kaikista ihmisistä?

Tietäjä näkee jokaisessa ihmisessä ihmisyyden, hyvyyden. Tietäjä näkee jokaisen elämänpolussa inhimilliset piirteet. Tietäjä pitää kaikkien ihmisten ihmisyydestä, ei välttämättä ihmisestä tai hänen teoistaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tietäjä on jotenkin naiivi tai hänelle voi tehdä/sanoa mitä tahansa ja että tietäjää ei tarvitse arvostaa.

 

Tietäjällä on luja itsearvostus ja rakkaus itseä kohtaan, tämä sama rakkaus ja itsearvostus koskettavat myös muita ihmisiä tietäjän elämässä. Tietäjä tykkää siis ihmisyydestä, mutta ei välttämättä kaikkien teoista/tavoista toimia, jotka ovat kaksi eriasiaa.

 Onko tietäjä joku yli-ihminen?

Ei, tietäjä ei ole yli- ihminen, kaikesta elämän ymmärryksestään huolimatta. Tietäjä tekee elämässään myös PALJON virheitä. Tietäjä elää elämänvirheidensä kautta ja oppii niistä aina lisää. Tietäjä tietää paljon mutta se ei tiedä kaikkea, eikä se ole se tarkoitus. Tietäjä tekee omaa työtään, siinä missä muutkin tekevät. Tietäjän työ on vain vähemmän tunnettu ja siksi aiheuttaa kenties kummastusta. Tietäjä elää normaalia elämää ja tekee työtä helpottaakseen muiden ihmisten elämänpolkuja, oman kokemusmaailmansa ja luontaisten lahjojen avulla.

Voitko olla yhteydessä tuonpuoleiseen?

Tietäjä arvostaa elämää, niinpä minun työ on myös elämää ja sen ymmärrystä edistävää. Siinä missä arvostan elämää, arvostan myös kuolemaa. Kuolema aihetta ei pidä kaihtaa, synnyttäähän kuolema aina uutta elämää ja loppu on aina alku.

Tietäjällä on syvä kunnioitus kuolemaa kohtaan, yhteys tuonpuoleiseen jää esim. meedioille tai muille asioihin enemmän perehtyneille. Tietäjä auttaa ja edistää elämää ja sen etenemistä.

Tietäjän päätehtävä on auttaa ymmärtämään elämää ja sen ilmiöitä, ei niinkään ole yhteydessä rajatietoon, vaikka kuolema liittyy myös elämään, se on elinehto. Tarot-tulkinnoissa ei myöskään ole kuolemaa, vaan aina uusia alkuja, periodin päätöksiä/alkuja.

 Lyhyesti sanottuna Tietäjä liikkuu elämän rajojen sisäpuolella.